OTVOREN je javni poziv za “Akademiju izvrsnosti – Most Istok Zapad u BiH“ ; “Academy of Excellence – East West Bridge in B&H”

/OTVOREN je javni poziv za “Akademiju izvrsnosti – Most Istok Zapad u BiH“ ; “Academy of Excellence – East West Bridge in B&H”

“AKADEMIJA IZVRSNOSTI EWB u BiH”

Javni poziv za prijavu na seminare je OTVOREN !

Prijavite se na vrijeme za lokalnu zajednicu koju želite, vrlo jednostavno,

putem online formulara https://forms.gle/VEdLNzHIgZorGkU7f8  

Izuzetna prilika za mlade od 18 do 35 godina!  Saznajte više o tome u prijavnom formularu:

* TUZLA, 25.-27. 2024. – Završni napredni seminar !

* TREBINJE, EWB seminar : 25. mart 2024. – Održan seminar !

* ČAPLJINA, EWB seminar : 25. mart 2024. – Održan seminar !

* BANOVIĆI, EWB seminar : 22. februar 2024. – Održan seminar!

* DOBOJ, EWB seminar: 24. januar 2024. – Održan seminar !

* PALE,  EWB seminar: 12. Decembar 2023. – Održan seminar!

* ILIJAŠ , EWB seminar: 21. Novembar 2023. – Održan seminar!

* BRČKO, EWB seminar: 02. Novembar 2023. – Održan seminar!

* LIVNO, EWB seminar: 27. Oktobar 2023. – Održan seminar!

* UGLJEVIK, EWB seminar : 11. Oktobar 2023. – Održan seminar!

* JAJCE, EWB seminar : 29. Septembar 2023. – Održan seminar!

Pratite nas i dalje ovdje na www.ewbbih.com

 

Javni poziv za učešće u

„Akademiji izvrsnosti“

Udruženja „Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini“

East West Bridge u Bosni i Hercegovini

Izuzetna prilika za mlade od 18 do 35 godina iz Jajca, Ugljevika, Livna, Brčkog, Ilijaša, Pala, Čapljine, Trebinja, Banovića, Doboja da uče, steknu nove vještine i razgovaraju sa karijernim diplomatama i ekspertima u oblasti aktivizma na lokalnom nivou, obrazovanja, ekonomije i drugih važnih oblasti.

Besplatni jednodnevni seminari u trajanju od 6h u vašim lokalnim zajednicama. Dva najbolja učesnika / dvije najbolje učesnice iz svake od lokalnih zajednica će biti nagrađeni i pozvani da učestvuju u trodnevnoj naprednoj akademiji izvrsnosti, a sve troškove učešća, hotelskog smještaja i prevoza  će pokriti organizacija East West Bridge u BiH.

Prijave su otvorene putem online formulara: https://forms.gle/VEdLNzHgZorGkU7f8

Tačan datum održavanja seminara će biti naknadno saopšten a u dogovoru sa odabranim učesnicima.

Okviran program jednodnevnog baznog seminara:

  • Otvaranje
  • Predstavljanje učesnika i očekivanja od seminara
  • Učešće u donošenju odluka na lokalnom nivou i demokratski procesi
  • Ekonomski procesi i kritičko razmišljanje
  • Aktivizam na lokalnom nivou – izazovi i prilike ka željenom cilju

 O akademiji izvrsnosti

Akademija izvrsnosti ima za cilj da poveže mlade iz deset manjih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH) sa ekspertima Udruženja koji će zajedno raditi na promociji aktivizma i angažmanu mladih na lokalnom nivou. Akademija će promovisati angažman mladih u razvoju demokratskih procesa na lokalnom nivou, te zagovarati odgovorno upravljanje, kritičko razmišljanje i inkluzivno društvo.

Cilj: Motivisati i podstaći mlade osobe iz deset manjih gradova da budu aktivni u svojim lokalnim zajednicama.

Dugoročni ishod: Mlade osobe koje nauče od predavača na seminaru će primijeniti stečeno znanje iz oblasti učešća u donošenju odluka na lokalnom nivou i o demokratskim procesima, te o ekonomskim procesima i kritičkom razmišljanju.

O Udruženju „Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini“ – „East West Bridge in B&H

Nevladino i neprofitabilno Udruženje „Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini“ osnovano je 2016. godine od strane nekolicine intelektualaca i slobodnih mislioca iz BiH. Udruženje predstavlja nezavisnu, naučnu i istraživačku zajednicu individualaca koje sarađuje sa različitim akterima s ciljem kreiranja, te primjene smjernica za održiv razvoj pojedinca, društva i države. Osnovni cilj Udruženja je da putem svog članstva pruži podršku razvoju, a potom i implementaciji neophodnih reformi koje ubrzavaju put BiH ka članstvu u Evropskoj uniji. Udruženje čine stručnjaci i entuzijasti iz čitave zemlje, a individualni doprinosi članstva Udruženja doprinose konkretnim rezultatima Udruženja. U sklopu Udruženja djeluje više različitih radnih grupa. Udruženje „Most Istok Zapad u BiH – East West Bridge je dio mreže „East West Bridge Internacional koja djeluje u više od 60 zemalja te sarađuje sa mnogim velikim Think tank organizacija u svijetu.  Za više detalja molimo posjetite www.ewbbih.com

Predstavljamo TOP TIM predavača – stručnjaka “AKADEMIJE IZVRSNOSTI MOST ISTOK ZAPAD U BIH”

koji učestvuju u ovom ciklusu seminara za mlade u BIH !

“ACADEMY OF EXCELLENCE – EAST WEST BRIDGE IN B&H” 2023/2024 : 

Jakob Finci,  Lamija Tanović,  Igor Davidović,  Draško Aćimović,  Srđan Blagovčanin,  Maja Gasal Vražalica,  Dario Jovanović,  Ilija Trninić,  Vedran Zubić,  Dino Mustafić,  Dražen Barbarić,  Almir Badnjević,  Elvir Bucalo,  Zoran Pavlović,  Sabina Silajdžić,  Kasim Tatić,  Vedran Škoro,  Kenan Ademović,  Mirza Atić,  Damjan Jugović,  Robert Jovanović,  Jovan Kovačić  i drugi…

Zahvaljujemo se našim partnerima u projektu Vladi Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstvu vanjskih poslova SAD, koji su prepoznali kredibilitet i potencijal naše dijaloške platforme EAST WEST BRIDGE U BIH i dali podršku ovom projektu.

U okviru “EWB Akademije izvrsnosti” zagovora se: 

– PROMOCIJA DIJALOGA – RAZVOJ DEMOKRATSKIH PROCESA – ODGOVORNO UPRAVLJANJE – ANTIKORUPCIJA – EKONOMSKI PROCESI – OBRAZOVANJE – DIPLOMATIJA – KRITIČKO RAZMIŠLJANJE – IZAZOVI I PRILIKE – AKTIVIZAM – INKLUZIVNO DRUŠTVO …

Naši predavači, eksperti, karijerne diplomate i stručnjaci su: 

       

            

       

                   

              i drugi … 

Robert Jovanović u programu BHT1  o ” EWB Akademiji Izvrsnosti”

*Objavljivanje ovog teksta je dijelom finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država. Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

2024-04-16T17:30:16+01:00 August 20th, 2023|