Tužna vijest: Umro je Marijo Pejić, urednik na FTV-u, predsjednik HNV BiH, bio je i član EWB BIH. Zbogom dragi i dobri naš Marijo

/Tužna vijest: Umro je Marijo Pejić, urednik na FTV-u, predsjednik HNV BiH, bio je i član EWB BIH. Zbogom dragi i dobri naš Marijo

Zbogom dragi i dobri naš Marijo, iza tebe ostaju tvoja brojna dobra djela, ali i ogromna tuga i praznina zbog tvoje prerane smrti.

Tužna vijest: Umro je Marijo Pejić, urednik na FTV-u, predsjednik HNV BiH, bio je i član East West Bridge u BIH

Umro Mario Pejić, urednik na FTV-u i predsjednik HNV BiH

Marijo Pejić je bio omiljeni kulturni radnik u Sarajevu, a posljednjih godina bio je na funkciji urednika kulture na FTV-u.

Marijo Pejić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH i urednik na FTV-u preminuo je u KCUS-u.

Marijo Pejić je intelektualac iz Sarajeva, rođen je 6. jula 1977. godine. Osnovnu školu je završio u Sarajevu, gimnaziju u Zagrebu. Diplomirao je sociologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i stekao zvanje – profesor sociologije, nakon čega je završio postdiplomski studij i stekao znanstvenu titulu magistra komunikoloških znanosti – usmjerenje odnosi s javnostima. Obranio je doktorsku disertaciju iz oblasti komunikoloških nauka i stekao zvanje doktora nauka.

Tokom svoje profesionalne karijere bio je direktor Medijskog centra HKD Napredak i radio postaje Vrhbosna iz Sarajeva, direktor Javne ustanove Bosanski kulturni centar Sarajevo (u dva mandata), direktor Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1) i član Poslovodnog odbora BHRT-a.

Autor, medijski promotor, scenarist i producent je više od osam stotina različitih kulturno-umjetničkih i obrazovnih manifestacija. Bio je član Crkvenog medijskog odbora za doček pape Franje u BiH. Dobitnik je velikog broja domaćih i međunarodnih nagrada, priznanja i zahvalnica. Autor je velikog broja znanstvenih i stručnih knjiga i radova.

Bio je i član East West Bridge u Bosni i Hercegovini

Dragi i dobri naš Marijo iza tebe ostaju tvoja brojna dobra djela, ali i ogromna tuga i praznina zbog tvoje prerane smrti.

Bila nam je čast družiti se i raditi s tobom. Neka ti je vječna slava i hvala

Izvor:

https://federalna.ba/hnv-bih-marijo-pejic-ostat-ce-upamcen-po-svom-bh-patriotizmu-i-opredijeljenosti-vzhle

https://depo.ba/clanak/214412/komemoracija-mariju-pejicu-otrgnut-je-od-nas-bio-je-izuzetan-covjek-koji-je-stvarao-srecu

https://depo.ba/clanak/214309/prerano-podmuklo-i-neopravdano-korona-je-u-44-godini-prekinula-zivot-vedrog-i-dobronamjernog-covjeka-marija-pejica

https://ba.n1info.com/vijesti/pejic-je-govorio-nije-problem-istovremeno-biti-hrvat-i-bosanac-i-hercegovac/

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/na-kcus-u-preminuo-mario-pejic-predsjednik-hrvatskog-narodnog-vijeca-bih-638954

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/preminuo-sarajevski-intelektualac-marijo-pejic-u-43-godini/210315176

https://avaz.ba/vijesti/bih/637862/prijatelji-tuguju-bolni-oprostaj-od-marija-pejica-na-drustvenim-mrezama

https://ba.n1info.com/vijesti/sahrana-marija-pejica-u-cetvrtak-na-sarajevskom-groblju-lav/

 

2021-03-19T17:19:51+01:00 March 15th, 2021|