Nikola Kužet

/Nikola Kužet

Nikola Kužet

Rođen u Zadru u Republici Hrvatskoj 1980. godine. U Banjaluci završava osnovno, srednje i visokoškolsko obrazovanje. Postdiplomske studije završava u Beogradu. Diplomirani je ekonomista, inženjer industrijske organizacije i Master menadžer na programu Marketing menadžment (M.Sc. 300 ECTS). Njegovi radovi i istraživanja su prezentirani na stručnim konferencijama i objavljivani u profesionalnim magazinima. 

Od 2003. zaposlen u internacionalnoj kompaniji SaintGobain koja je svjetski lider u proizvodnji i distribuciji građevinskih materijala, stakla i materijala visokih performansi. Trenutno obavlja funkciju menadžera prodaje i tehničkog konsultanta za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. U svojoj poslovnoj karijeri sarađivao je sa brojnim vodećim domaćim, regionalnim i svjetskim kompanijama.

Krajem 2016. izabran za Generalnog sekretara političke partije Narodni demokratski pokret (NDP). Član je NDPa od njegovog osnivanja.

 Piše vrlo popularan blog sa ekonomskom tematikom na web adresi: nikolakuzet.blogspot.ba. Mnogi BH i regionalni portali prenose tekstove sa njegovog bloga.

Član je udruženja ekonomista Republike Srpske SWOT. Član Alumni kluba Perpetuum mobile Akademije za političke lidere, član BLC Alumni kluba, učesnik Fellowship programa UK Foreign and Comonwealth office za 2016.

Tečno govori engleski jezik. Koristi se njemačkim.

 Strastveni je ljubitelj sporta i bavi se fitnesom, ronjenjem (scuba diving) i snowboardingom.

 Svira gitaru u rock bendu Shanghai Street Fight.

Posvećen je doživotnom učenju i razvoju. Aktivno radi na ekonomskom i kulturnom oporavku Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i cijele balkanske regije.

Živi i radi u Banjaluci u Bosni i Hercegovini.

 

2018-01-08T19:58:55+01:00