Miloš Radaković

/Miloš Radaković

Miloš Radaković rođen je 1999. godine u Banjoj Luci. Tokom Osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja pokazao je zavidne rezultate iz srpskog jezika i književnosti, istorije i demokratije te interesovanja ka pravu i politikologiji. Organizuje nekoliko humanitarnih sportskih turnira, poetskih večeri i ostalih kulturno – sportskih događaja koji za cilj imaju kako promovisanje zdravih životnih vrijednosti tako i ukazivanje značaja društvene solidarnosti. Svoje obrazovanje nastavlja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Učestvovao je na više seminara i naučno – stručnih konferencija u zemlji i inostranstvu iz oblasti bioetike, krivičnog prava, ustavnog prava, arbitraže. Za predsjednika Studentske Organizacije Pravnog fakulteta Banja Luka izabran je 2021. godine.

Aktivan je član Debatnog Kluba “Alkibijad” i Centra za retoriku i govorništvo “Institutio oratoria.” Autor je nekoliko tekstova od kojih posebno ističe onaj pod nazivom “Ethical justification for animal experiments for medical purposes” koji ima karakter rada od međunarodnog značaja.

Završio je nekoliko političkih edukacija i akademija a trenutno pohađa Školu demokratije Vijeća Evrope u BiH. Za sebe kaže da je posvećen izgradnji mira, socijalne pravednosti i pravičnosti u društvu.

Govori engleski i služi se njemačkim jezikom.

2022-06-02T20:07:45+01:00