Jedan od najpoznatijih svjetskih forenzičara Henry Lee došao je u Sarajevo na poziv prof dr. Damira Marjanovića. East West Bridge u BiH je podržao ovaj značajan događaj.

/Jedan od najpoznatijih svjetskih forenzičara Henry Lee došao je u Sarajevo na poziv prof dr. Damira Marjanovića. East West Bridge u BiH je podržao ovaj značajan događaj.

Dana 16. juna u organizaciji International Society of Applied Biological Science, International Burch University, East-West Bridge i Ministarstva sigurnosti BiH upriličena je posjeta i predavanje Dr Henry C Leea, vodećeg svijetskog forenzičara. Dr Lee je došao u Bosnu i Hercegovinu na poziv prof. dr. Damira Marjanovića, a u pratnji drugog velikoga znanstvenika prof. dr. Dragana Primorca. U sklopu svoga boravka održao je predavanje u parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, te je realizirao sastanak sa ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem. Na kraju, promoviran je u prvoga počasnog doktora Internacionalnog Burch Univerziteta. Bitno je naglasiti da je ovo jedna od prvih aktivnosti u kojima su sudjelovali i istaknuti članovi EWB-a u procesu dovođenja svjetski poznatih znanstvenika u Bosnu i Hercegovinu. 

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/u-borbi-protiv-kriminala-nuzna-moderna-baza-podataka/265864

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=36443

http://ba.n1info.com/a169698/Vijesti/Vijesti/EKSKLUZIVNO-Dr.-Lee-Kako-sam-rijesio-slucaj-O.J.-Simpsona.html

https://www.ibu.edu.ba/en/burch-news/2017/burch-university-awarded-an-honorary-doctorate-to-the-worlds-most-famous-forensic-expert.html

2017-07-11T23:08:06+01:00 June 30th, 2017|