Jakob Finci predsjednik EWB u BIH ; Jevrejska zajednica u BiH potpisala Platformu za mir

/Jakob Finci predsjednik EWB u BIH ; Jevrejska zajednica u BiH potpisala Platformu za mir

Jevrejska zajednica u BiH potpisala Platformu za mir

JakobFinci1

Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini, potpisao je Platformu za mir, na taj način dajući doprinos naporima na izgradnji povjerenja i postizanju trajnog i održivog mira u našoj zemlji.

G. Finci se, tokom sastanka, osvrnuo na kompleksnu političku situaciju u kojoj se nalazimo, te pozvao na aktivnije i istrajnije djelovanje na zbližavanju naroda i građana u BiH i postizanje širokog dogovora u društvu, koji će voditi trajnom miru.

Osim navedenog, na sastanku je bilo riječi i o saradnji USAID-ovog projekta PRO-Budućnost sa crkvama i vjerskim zajednicama i svrsishodnijem uključivanju Jevrejske zajednice u BiH u područja djelovanja projekta, sa akcentom na obrazovanje.

“Platforma za mir” rezultat je intenzivnog i dugotrajnog rada USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS u više od 70 lokalnih zajednica u BiH i kreiran je u formi deklaracije iz koje proizlaze konkretne terenske aktivnosti. Ovaj strateški dokument šalje jasnu i snažnu poruku da narodi i građani u BiH žele dugoročan i stabilan mir, kako bi mogli izgraditi bolje društvo te da se rat, ratna stradanja i sukobi nikome i nikada više na ovim prostorima neće dogoditi.

JevrejskaZajednica1

Izvor:

https://probuducnost.ba/novo/jevrejska-zajednica-u-bih-potpisala-platformu-za-mir

2019-11-28T16:20:02+01:00 November 28th, 2019|