Ilija Trninić

/Ilija Trninić

Ilija Trninić, rođen 1974. godine u Banjoj Luci.

 

Stručnjak je u oblastima međunarodne saradnje, političkog obrazovanja i razvoja civilnog društva. Radno iskustvo stekao je u mađunarodnim i lokalnim vladinim i nevladinim organizacijama. Vodio je projekte unapređenja zajednice, istraživačke projekte i projekte rada sa mladima. Magistarirao je u oblasti političkog upravljanja i analitike. Dodatna znanja, iskustva i vještine stiče na univerzitetima i stručnim seminarima u EU i SAD kao sto su International Peoples’ College, Queen Mary University of London, IVLP i drugima.

Ima dugogodišnje iskustvo u obučavanju u polјu upravlјanja i razvoja projekata i  organizacija, kreiranju javnih strategija te poslovnih sistema. Odabran je za zvaničnog predavača Direkcije za Evropske integracije u BiH u oblasti projekt menadžmenta, strateškog planiranja i izvještavanja.

Direktor je Instituta „Perpetuum Mobile“ Banja Luka koji već dugi niz godina organizuje Akademiju za političke lidere i liderke u BiH što predstavlja jedinstven program obuke mladih političara u BiH. Kroz deset generacija Akademije, program je uspješno pohađalo preko 200 mladih političara i političarki iz BiH među kojima je značajan broj onih koji se danas uspješno bave političkim radom na svim nivoima vlasti i donose važne odluke.

Do sada je objavio naslove, kao autor i koautor, koji se odnose na istraživanja u sferi političkih partija, upravlјanja projektima, edukacije javnih službenika, organizacionog razvoja i strateškog planiranja.

Jedan je od osnivača i član je Strateškog odbora Koalicije „Pod lupom“ – Koalicije za slobodne i poštene izbore u BiH.

Član je Rotary kluba Banja Luka. Član je Mensa International u BiH.

Oženjen je i ima dvije kćerke.

2019-08-04T15:45:02+01:00