Damir Marjanović: Ne isključujem povratak u politiku

/Damir Marjanović: Ne isključujem povratak u politiku

Damir Marjanović, univerzitetski profesor i bivši ministar obrazovanja, nauke i mladih u Kantonu Sarajevo u razgovoru za Klix.ba ističe kako nije isključen njegov povratak u politiku!

Iako iza sebe ima zavidnu karijeru naučnika i univerzitetskog profesora, Damir Marjanović ne isključuje mogućnost ponovnog angažmana u politici. S obzirom na iskustvo ministra u Vladi Kantona Sarajevo, Marjanović ističe kako niko ne može garantovati da li će nekada obavljati neku političku funkciju, a naročito ukoliko iza rada postoje vidljivi rezultati.

“Teško da bilo ko na ovim prostorima može sa 100 posto vjerovatnoćom izjaviti da nikada neće ‘obavljati’ neku političku funkciju. To se posebno odnosi na one koji su već imali priliku da provedu neki period u tom miljeu i ustanovili da tu s puno truda i malo dobre volje svakako ima prostora da se stvari mijenjaju nabolje”, istakao je Marjanović.

Tokom svog prethodnog političkog angažmana Marjanović je stekao brojne simpatije zbog ostvarenih rezultata, jer je nakon mnogo vremena u ministarstvu kojim je upravljao određene stvari pomjerio s mrtve tačke. Međutim, kada je riječ o političkoj opciji, Marjanović naglašava kako se njegov eventualni povratak u politiku neće desiti u nekom od postojećih ‘političkih timova’.

“O bilo kakvom skorom povratku u ‘politiku’ još uvijek je rano pričati. Ipak, jedno je sigurno, kada bi se to i desilo ne bi bilo u dresu niti jednoga trenutno postojećeg ‘političkog tima’. Većina njih se i previše ‘naigrala’ u protekla dva desetljeća, a o uspješnosti njihove igre govore rezultati koje svakodneno gledamo”, zaključio je Marjanović u razgovoru za Klix.ba

Izvor: Klix.ba

2016-02-07T21:08:57+01:00 February 7th, 2016|