Ambasador SAD u BIH Eric Nelson i Gabriel Escobar razgovarali su o vizijama budućnosti BIH sa članovima “East West Bridge u BiH

/Ambasador SAD u BIH Eric Nelson i Gabriel Escobar razgovarali su o vizijama budućnosti BIH sa članovima “East West Bridge u BiH

Ambasador SAD u BIH Eric Nelson i Gabriel Escobar razgovarali su o vizijama budućnosti BIH sa članovima “East West Bridge u BIH” i članovima “Mladi za mir”

Ambassador SAD u BiH Eric Nelson upriličio je radnu večeru u nedjelju 07. 11. sa članovima Think Tank organizacije “East West Bridge” u Bosni i Hercegovini, kao i članovima organizacije “Mladi za mir”, a povodom dolaska u Sarajevo Gabriela Escobara zamjenika pomoćnika državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja U.S. Department of State.

Tom prilikom diskutovalo se sa članovima ovih organizacija o vizijama budućnosti BiH sa akcentom na mlade u BiH i njihovu snažniju ulogu, te uključivanje u buduće pozitivne procese u BiH i regonu.

Tom prilikom ponovljena je poruka da rata u BiH neće biti i da se mladi posvete  zajedničkoj svjetlijoj budućnosti, svom daljem obrazovanju i aktivnoj ulozi u izgradnji boljeg društva jednakih šansi i jednakih prava za sve građane u BiH.

Na radnoj večeri su bili prisutni Enna Zone Đonlić, Damjan Jugović , Filip Novaković, Daniel Eror i predsjednik East West Bridge u BIH Robert Jovanović.

Zahvalni smo Ambasadoru Nelsonu i Gabrielu Escobaru na gostoprimstvu i prilici za veoma sadržajan razgovor i diskusiju, poručuju iz EWB BIH.

2024-01-03T15:58:08+01:00 November 8th, 2021|