Draško Aćimović ekonomista – član EWB BIH za BHRT: Do ljeta će se znati hoće li BiH definitivno postati geto

/Draško Aćimović ekonomista – član EWB BIH za BHRT: Do ljeta će se znati hoće li BiH definitivno postati geto
Aćimović za BHRT: Do ljeta će se znati hoće li BiH definitivno postati geto

Draško Aćimović za BHRT: Do ljeta će se znati hoće li BiH definitivno postati geto

Ekonomski stručnjak Draško Aćimović izjavio je kako je 2021. godina prijelomna kada je u pitanju budućnost Bosne i Hercegovine te da će se do ljeta neke stvari iskristalisati. Gostujući u emisiji BHT1 Uživo, Aćimović je poručio da se sada mora izvršiti pritisak na donosioce odluka u našoj zemlji.

„Mnoge stvari su se već počele dešavati. Ovo je godina odluke. Evropskoj uniji je odobren ogroman budžet, na milijarde eura koje će ići u zemlje EU . Sada je došao momenat za BiH. Da li će biti uključena u taj voz ili ne, poručio je Aćimović.

Naglasio je kako imamo malo vremena da se odlučimo, u suprotnom BiH će otići u jednu kontaminiranu zonu „gdje će u potpunosti biti izlolovana sa svih strana, u zonu u kojoj će biti nuklearni, medicinski i svaki drugi otpad“.

„U ovom momentu odlučujemo da li ćemo se uključiti u voz koji donosi hiljade milijardi eura ili ćemo definitivno postati geto“, kazao je ovaj ekonomista te dodao da i građani i međunarodna zajednica ako i nevladin sektor trebao izvršiti pritisak na donosioce odluke u državi.

Aćimović se prisjetio i nedavnog razgovora sa jednim visokopozicioniranim političarom iz Evrospke unije koji mu je, poslije 15 država u kojima je radio, rekao da je potpuno šokiran onim što se dešava u Bosni i Hercegovini.

„Političari su uspjeli ubijediti narod da je ovo normalno, a niko ne reaguje. Jednostavno, sve je kao normalno. Normalno je da 35 kilometara autoputa košta milijardu, da se rade neke stvari koje su u cijelom svijetu nenormalne, ali niko više ne reaguje. To sad zavisi od građana BiH,  hoće li se mobilisati i pokrenuti protiv svih manipulacija ili ćemo ići u definitivnu propast“, zaključio je Aćimović.

Izvor: BHRT

https://bhrt.ba/acimovic-za-bhrt-do-ljeta-ce-se-znati-hoce-li-bih-definitivno-postati-geto/

2021-02-15T22:08:33+01:00 February 15th, 2021|