Draško Aćimović član EWB BIH; Vladajuće partije su željele pokazati da BiH ne funkcioniše kao država

/Draško Aćimović član EWB BIH; Vladajuće partije su željele pokazati da BiH ne funkcioniše kao država

Draško Aćimović član EWB BIH; Vladajuće partije su željele pokazati da BiH ne funkcioniše kao država

VIJESTI 17. avg. 2021 14:47 > 16:23
Draško Aćimović ekonomski i politički analitičar u “Novom danu” je govorio o blokadi institucija zemlje koju političari urušavaju.

Sve je zablokirano u državi i ne možemo govoriti o ekonomskim mjerama u državi koja je blokirana. Trebali bi doći izbori za godinu dana, a u FBiH još nije formirana vlast, niti su odabrani predsjednik i podpredsjednik. U Republici Srpskoj vlast čine tzv. preletači, odnosno ljudi koji su prešli iz opozicionih stranki u vladajuću koaliciju sa SNSD-om i to je vlast o kojoj se ne može ništa pozitivno reći”.

Aćimović je dodao da je aktuelna situacija zastrašujuća jer ne radi ni Parlament BiH, te da Vijeće ministara BiH nije radilo od prvog dana.

Jedino što radi u ovoj državi je poreska uprava da uzme od najsiromašnijih građana ono malo što im je ostalo, jer od velikih državnih firmi i institucija nemaju šta uzeti obzirom na činjenicu da su sve u ogromnim minusima.

U vezi brojnih aktivnih požarišta u zemlji koja nisu gašena danima iz zraka jer član Predsjedništva BiH nije dao saglasnost za angažiranje helikoptera Oružanih snaga Aćimović zaključuje da je to “ubistvo s predomišljajem”.

Ako vi znate da neko može stradati na tom terenu, a vi ne radite svoj posao, ja koliko znam to je “ubistvo sa predomišljajem”. Sve stvari koje se trenutno dešavaju su strašne, ali one su tok koji vodi ka novom konceptu BiH. Vladajuće partije su željele da pokažu da BiH ne funkcioniše kao država, i to su definitivno pokazale zadnje tri godine i sada se ide na varijantu što dužeg zagrubljivanja da bi građani dobili osjećaj da više nema šanse da dođe do nekog smirivanja” .

Aćimović se nije složio sa mišljenjem većine građana da je trenutna situacija jedna u nizu igara političara, istaknuvši da su političari prešli crvenu liniju u mnogim stvarima za koju moraju krivično odgovarati i biti suđeni.

Nastavak razgovora Draška Aćimovića sa Sanelom Dujković možete pogledati u videu na linku dole…

Izvor N1: https://ba.n1info.com/vijesti/acimovic-vladajuce-partije-su-zeljele-pokazati-da-bih-ne-funkcionise-kao-drzava/

CENTRALNA BANKA BIH MORA BITI DEPOLITIZIRANA I ZAŠTIĆENA! AĆIMOVIĆ GOVORI ZA HAYAT

Izvor: Hayat tv https://hayat.ba/centralna-banka-bih-mora-biti-depolitizirana-i-zasticena-acimovic-govori-za-hayat/470064/

 

2021-08-17T20:24:34+01:00 August 17th, 2021|