East West Bridge podržava dijalog i pomirenje religija – Konferencija za mir , Sarajevo 14. septembar

/East West Bridge podržava dijalog i pomirenje religija – Konferencija za mir , Sarajevo 14. septembar

Svjetska organizacija “URI” United Religions Initiative www.uri.org u saradnji sa organizacijom “Mladi za mir” iz BiH održala je 14. septembra u hotelu Europa veliku konferenciju za mir u Sarajevu. Organizacija United Religions Initiative  je najveća na svijetu sa preko 10 milona članova, a čiji su osnivači neki od dokazanih najvećih humanista na svijetu.

Ambasador BiH u kraljevini Belgiji u Briselu Draško Aćimović učestvovao je u organizaciji ove velike svjetske konferencije koja je dugo pripremana sa predstavnicima iz preko 40 zemalja iz cijelog svijeta koji su povodom ove konferencije došli u Sarajevo. 

Inače ambasador Aćimović je i član savjetodanog odbora ugledne think tank organizacije East West Bridge koja već nekoliko godina djeluje i u BiH.

Kao gost iz BiH na konferenciju je pozvan i Robert Jovanović koji je predsjednik Upravnog odbora East West Bridge i jedan od osnivača ove organizacije u BiH. U multilateralnim razgovorima na ovoj konferenciji za mir Robert Jovanović je razgovarao o povezivanju i mogućoj međusobnoj saradnji između ovih organizacija.  Konferenciji koja je protekla u harmoniji i najboljem redu također je  prisustvovao i OHR – visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko kao i predstavnici religijskih zajednica u BiH. 

Ova konferencija ima ogromnu važnost, a iz Sarajeva je poslana zajednička poruka promocije mira, tolerancije i bogatstva različitosti religija i nacija… 

East West Bridge podržava važnost stalnog dijaloga i pomirenja religija i smatra da je to jedna od ključnih stvari u BiH za očuvanje trajnog mira i stabilnosti.

 

2018-01-08T19:58:55+01:00 September 18th, 2017|