“AKADEMIJA IZVRSNOSTI EWB BIH”- Panel: Bojan Šošić ambasador BiH u Švedskoj

/“AKADEMIJA IZVRSNOSTI EWB BIH”- Panel: Bojan Šošić ambasador BiH u Švedskoj

“ACADEMY OF EXCELLENCE – EAST WEST BRIDGE IN B&H” 2023/2024

Partner u projektu:

Vlada Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstvo vanjskih poslova SAD

Pored ambasadora Šošića u panel diskusiju uključila se online video vezom iz Švedske i Suzana Sekulović Kadirić savjetnica za liderstvo i komunikaciju, ali se zbog ograničeno vremena ambasadora Šošića u prvom djelu rzgovaralo upravo prvo sa našim ambasadorom u Švedskoj Nj.E. Bojanom Šošićem. kako je po profesiji ambasador šošić i psiholog mogao je govoriti sa učesnicima i o tome, koja su to temeljna moralna i etička načela kroz obrazovanje, kroz primjere iz Nordijskih zemalja. O tome je u nastavu više govorila sagovornica Suzana Sekulović Kadirić.  

Ambasador Šošić je takođe podjelio svoja diplomatska iskustva i izazove predstavljanja BiH u složenim okolnostima, naročito na vanjsko političkom planu gdje BiH nema konsenzus o pojedinim pitanjima, kao što je npr pristupanje NATO savezu.

Švedska je od nedavno također pristupila ovom vojno-političkom savezu nakon dugododišnjeg statusa neutralne zemlje. Učesnici su mogli čuti od ambasadora Šošića da je to bilo opredjeljenje većine građana Švedske, zbog novih gopolitičkih okolnosti, te da se ulaskom u NATO sada i građani Švedske osjećaju sigurnije.      

 

2024-05-02T18:44:28+01:00 May 1st, 2024|