SVEČANA OSNIVAČKA KONFERENCIJA THINK-TANK ORGANIZACIJE “EAST-WEST BRIDGE” (MOST ISTOK-ZAPAD) u Bosni I Hercegovini

Foto galerija sa Konferencije
Video galerija sa Konferencije

INFO ZA MEDIJE

DOGAĐAJ: SVEČANA OSNIVAČKA KONFERENCIJA THINK-TANK ORGANIZACIJE “EAST-WEST BRIDGE” (MOST ISTOK-ZAPAD) u Bosni I Hercegovini

MJESTO: SARAJEVO

LOKACIJA: UNITIC BUSINESS CENTAR, AMFITEATAR

DATUM: 21. 11. 2016.

VRIJEME: 15:00H

UČESNICI: OSNIVAČI I ČLANOVI ORGANIZACIJE, VISOKE ZVANICE IZ REGIONA I EVROPE, NAJVIŠI PREDSTAVNICI BH. INSTITUCIJA, M.Z. I D.C.

Partner Konferencije je Nizami Ganjavi International Center think-tank organizacija iz Azerbejdžana

 Zadovoljstvo nam je što imamo priliku izvijestiti javnost o radu Svečane konferencije povodom osnivanja i početka rada think-tank organizacije “East-West Bridge” (Most Istok-Zapad) u Bosni i Hercegovini

 Ciljevi Konferencije su:

  1. Predstaviti osnovne ciljeve nove think-tank organizacije “East-West Bridge” u Bosni i Hercegovini. EWB International je organizacija koja okuplja na stotine stručnjaka iz različitih oblasti života iz više od 60 zemalja, a glavni cilj joj je promocija dijaloga i izgradnja mostova medju ljudima, zemljama, političkim blokovima, religijama i civilizacijama. U saradnji sa preko 20 vodećih sličnih organizacija u svijetu, na istoku i na zapadu, EWB se zalaže za unapredjenje saradnje na polju politike, demokratije, privrede, vladavine prava, bezbednosti, nauke i obrazovanja, sistema vrednosti kao i za pomirenje među zemljama i narodima.
  2. Razmijeniti iskustva i znanja s relevantnim predstavnicima akademske zajednice, institucija vlasti, politike, civilnog društva i međunarodnih institucija i organizacija iz BiH, regiona i evropskih zemalja, među kojima su direktor Evropske grupe Trilateralne komisije, Paul Revay, Predsjednik EWB International i član Izvršnog komiteta Trilateralne komisije Jovan Kovačić, šef misije OSCE u BiH Ambasador Jonathan Moore, diplomate i predstavnici ambasada SAD, Rusije, Vatikana, Njemačke, Francuske, Švajcarske, Nizozemske, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Pakistana, Palestine, Malezije i drugih, delegacije EU, kao i Specijalni izaslanik EU u BiH. Medju prisutnima ce biti i bivši predsjednik Republike Srbije Boris Tadić, bivši predsjednik Albanije Rexhep Meidani, bivši predsjednik Bugarske, predsjednik „Centra za globalni dijalog i saradnju“ (Center for Global Dialogue and Cooperation) i član Upravnog odbora EWB International, Petar Stoyanov, bivša prva dama Ukrajine Katherina Yushchenko, ministar dijaspore Azerbejdžana Nazim Ibrahimov i mnogi drugi.

 

Centralna tema Konferencije je: “Bosna i Hercegovina – most između Istoka i Zapada” sa tematskim  osvrtima na stanje i budućnost BiH i regiona. O ekonomiji govori prof dr. Vjekoslav Domljan, o obrazovanju govore prof dr. Lamija Tanović i Damir Marjanović, o civilnom društvu govore prof Ilija Trninić i Dario Jovanović i o medijima govori Zekerijah Smajić.

Ovo su samo neke od oblasti sa kojima će se ubuduće baviti “East-West Bridge” (Most Istok-Zapad) u Bosni i Hercegovini

2018-01-08T19:58:56+01:00 November 19th, 2016|