Stefan Milić

/Stefan Milić

Stefan Milić, rođen 1992. godine, u Loznici, najmlađi je član EWB i  potpredsednik Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini. Uprkos mladosti, vec poseduje desetogodišnje iskustvo u radu sa civilnim sektorom BiH. Stefan važi za najznačajnijeg omladinskog lidera, studentskog aktivistu i mladog društvenog radnika u Republici Srpskoj i BiH.

Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u BiH i u Nemačkoj kao učesnik „American Field Service“. Student je prava, a kroz različite domaće i međunarodne projekte izučava politikologiju i međunarodne odnose.  Učestvovao je na mnogim internacionalnim kongresima, studijskim posjetama i seminarima u Nemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Belgiji, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Holandiji, Makedoniji, Sloveniji, Izraelu, Palestini, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj itd. Bio je 2010. najmlađi član zvanične delegacije Bosne i Hercegovine institucijama EU povodom liberalizacije viznog režima za BiH, te 2011. godine najmlađi član delegacije Republike Srpske Svetoj zemlji, gde mu je kod patrijarha Jerusalimskog Teofila III dodeljena poklonička gramata, te najmlađi član Kongresa Međunarodnog Evropskog pokreta održanog 2013. godine u Budvi, Crna Gora.

Stefan je bio je potpredsednik Omladinskog saveta RS, koji predstavlja 250.000 mladih, od 2011. do 2013. godine.

Stefan je zbog svog društvenog angažmana više puta nagrađivan, a Evropski pokreta u BiH, povodom Dana Evrope, pod pokroviteljstvom Predsedništva BiH i Kancelarije visokog predstavnika, kao najmlađem laureatu, dodelio mu je 2011. priznanje „Evropski omladinski lider BiH“. 2014 stavljen je medju 100 mladih buducih lidera zemlje.

Sertifikovani je omladinski lider, medijator i edukator iz oblasti javnog zagovaranja, lobiranja, projektnog menadžmenta, nenasilne komunikacije, mirovnog aktivizma i tranzicione pravde.

2018-01-08T19:58:58+01:00